PUPA - Aalto-yliopiston yhteistyöalusta Porissa

Haluatko tehdä yhteistyötä Aalto-yliopiston kanssa Porin alueella? Ota yhteyttä PUPAan!

PUPA – Aalto-yliopiston yhteistyöalusta Porissa

 

Pori Urban Platform of Aalto University PUPA on Porin yliopistokeskuksessa sijaitseva joustava kokeellinen projektialusta joka mahdollistaa Aalto-yliopiston yksiköille ja ihmisille Porissa ja Satakunnassa toteutettavat monialaiset opetukselliset, tutkimukselliset tai tuotannolliset projektit.

Projektialusta tarjoaa resursseja Aalto-yliopiston yksiköiden, tutkimusryhmien, koulutusohjelmien, tutkijoiden ja taitelijoiden toiminnalle uudenlaisessa ympäristössä. Se antaa tilaisuuden tuoda opetusta, tutkimusta ja taiteellista ja tuotannollista toimintaa pääkaupunkisuden ja sen kampusten ulkopuolelle. Pori ja Satakunta toimivat elävänä laboratoriona jossa yliopiston toiminnan yhteiskunnallinen vaikutus voi näkyä ja tuntua suoraan käytännössä. Projektialustan kautta voidaan toteuttaa kiintoisia kursseja, yhteistuotantoja, paikkasidonnaista tutkimusta ja taidetta, yliopistollisen opetuksen ja tutkimuksen tuomista ulos luokkahuoneista osaksi elävää todellisuutta.

PUPA projektialusta on samalla Satakunnan ja Porin yhteys Aalto-yliopiston monialaiseen tutkimukseen ja tuotantoihin, mahdollisuus tuoda alueelle uusia näkökulmia, lähestymistapoja, ratkaisumalleja.

Tilat ja toiminta Porissa

PUPAn kautta mikä tahansa Aalto-yliopiston koulu, laitos, yksikkö, ohjelma, tai työntekijä voi hakea tukea Porin/ Satakunnan alueella järjestettävälle projektille. Projektit voivat olla kursseja, seminaareja, taiteellista tms. tuotantoa. Ne voivat olla Aallon yksikön yksin toteuttamia, tai tehtyjä yhteistyössä jonkun alueellisen partnerin kanssa. Tarvittaessa PUPAn henkilökunta auttaa partnerin löytämisessä.

Myös alueellinen taho voi kääntyä PUPAn puoleen yhteistyöidean kanssa, kontaktien löytämiseksi Aalto-yliopistosta. Rahoitusta voi hakea ja sitä myönnetään kuitenkin aina Aalto-yliopiston henkilökunnalle tai opiskelijoille.

Yksiköllä on toimitilat Porin Yliopistokeskuksessa. Käytettävissä on luokkahuone Ateljee n 50 henkilölle, neuvotteluhuone sekä toimistotiloja kiinteälle henkilökunnalle ja vierailijoille. Lisäksi on mahdollisuus käyttää Porin Taidekoulun tiloja ja videoedittitukea. Tiloissa on perusvälineistö. PUPAn henkilökunta myös avustaa tarvittaessa muunlaisten tilojen löytämisessä.

Henkilökunnalta voit tiedustella apua myös majoitustilojen löytämiseksi ja varaamiseksi.

PUPAn puitteissa voidaan Porissa ja Satakunnassa toteuttaa myös pidempikestoisia tutkimus- ja kehityshankkeita.

Haku

Hakija voi olla Aalto-yliopiston laitos, yksikkö, ohjelma, työntekijä tai opiskelija. Projektit voivat olla kursseja, seminaareja, taiteellista tms. tuotantoa, tapahtuma jne. Ne voivat olla Aallon yksikön yksin toteuttamia, tai tehtyjä yhteistyössä jonkun alueellisen partnerin kanssa.

PUPAlta voi hakea tukea liikkuvuuteen, ensisijaisesti opiskelijaliikkuvuuteen, siis kuluja joita syntyy siitä kun toiminta tuodaan toiselle paikkakunnalle. Pääsääntöisesti tuemme matka- ja majoituskuluja, ja kohtuullisia materiaalikustannuksia. Palkkoja ja palkkioita emme periaatteessa maksa, vaan niistä vastaa toteuttava taho. Haku on jatkuva. Täytä lomake tai lähetä koordinaattorille vapaamuotoinen hakemus josta tulee käydä ilmi:

  • toteuttava taho ja vastuuhenkilö
  • mistä projektissa on kyse
  • miksi projekti toteutetaan nimenomaan Porissa/ Satakunnassa
  • budjetti ja mihin tukea haetaan

 

Ihmiset ja yhteystiedot

Email: etunimi.sukunimi(at)aalto.fi

 

PUPA-työryhmä:

Martti Raevaara, professori, Taiteen laitos, p. 050 301 8692

Harri Laakso, professori, Taiteen laitos, p. 050 309 0654

Taina Rajanti lehtori, PUPAn koordinaattori, Taiteen laitos, p. 050 384 5662

 

Henkilökunta Porissa:

Matti Tainio, tutkijatohtori, p. 050 516 9475

Anna Jensen, tohtorikoulutettava, p. 050 464 0478

Andrea Coyotzi Borja, tohtorikoulutettava

Satu Järvenpää, sihteeri, p. 050 344 2234

Jukka Juhala, harjoitusmestari, p. 050 356 2179

 

Postiosoite:
PL 181
28101 Pori

Käyntiosoite:
Siltapuistokatu 2
28100 Pori

Sivusta vastaa: | Viimeksi päivitetty: 18.06.2018.